Westlandse boa’s verhuizen naar politiebureau

n opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Westland hebben vanaf 18 oktober het politiebureau aan de Vierschaar in Naaldwijk als uitvalsbasis. Hiermee wordt de samenwerking tussen de boa’s en de politie verder geïntensiveerd.    
De 12 Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Westland.

De gemeente Westland heeft 12 boa’s. Zij richten zich op de aanpak van ergernissen en kleine overtredingen, zoals fout parkeren en (jeugd)overlast, en controleren daarnaast de naleving van de vergunningvoorschriften in horecagelegenheden en bij evenementen Zij leveren daarmee een bijdrage aan het verbeteren van de leefbaarheid. Tot voor kort werkten de Westlandse boa’s vanuit het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. 

“Intensieve samenwerking tussen de boa’s en politie is van belang voor een veilig Westland”, aldus burgemeester Bouke Arends. “Dat is ook de afgelopen anderhalf jaar, tijdens de coronacrisis, wel gebleken. De verhuizing van de boa’s naar het politiebureau maakt het makkelijker om met elkaar in verbinding te zijn.” De operationele aansturing van de boa’s blijft bij de gemeente. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *