‘Pootje van Bram’ feestelijk geopend

Op vrijdag 19 november werd de nieuwe verbindingsweg tussen de Maasdijk (N220) en bedrijventerrein Honderdland, feestelijk geopend. Deze verbinding moet de verkeersafwikkeling in het gebied aanzienlijk verbeteren.
Op de foto (vlnr): Wethouders Pieter Varekamp, Cobie Gardien en voormalig wethouder Bram Meijer.

De weg wordt ook  wel ‘Pootje van Bram’ genoemd, naar oud-wethouder Bram Meijer die zich hier eerder mee bezig hield. 

Bijzondere brug 

Het ‘Pootje van Bram’ is een innovatieve zogenaamde ‘drijvende balansbrug’; de eerste in Europa. Voor deze constructie moest worden gekozen omdat het ‘Pootje van Bram’ moest worden aangelegd op slappe grond vlakbij een dijk. Hoewel het ontwerpen van de brug langer duurde, kon dit ontwerp voor één miljoen euro minder worden uitgevoerd dan traditionele bruggen.

Bestaande weg en fietspad 

Tussen de nieuwe verbindingsweg en de Pettendijk ontstaat nu ook ruimte voor een andere bestemming en ontwikkeling. Om overlast voor de bewoners te beperken zijn een geluidsscherm en een zichtscherm geplaatst. Hier komt beplanting tegen aan voor een groene uitstraling.

Bootjes kunnen onder de brug door en voor fietsers blijft het mogelijk om de Maasdijk over te steken. Begin volgend jaar start het project om de fietsverbinding vanaf het onderpad naar het voormalig Blauwhek te verbeteren. Bewoners en bedrijven worden gevraagd om mee te denken bij dit nieuwe ontwerp. 

Wethouder Pieter Varekamp (Verkeer): “het heeft even geduurd, maar met het ‘Pootje van Bram’ is de Maasdijk gelukkig weer direct verbonden met Naaldwijk en de rest van Westland. De verkeerssituatie wordt hiermee in het dorp sterk verbeterd;  een mooie dag voor Maasdijk en Honderdland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *